PROVES CANGUR 2018

dj., 15/03/2018 - 20:15

Des de l’any 1996 es realitza a Catalunya la prova Cangur, una activitat impulsada per l’associació internacional Le Kangourou sans Frontières, de la qual n’és membre la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM) que, per aquesta raó, és l’entitat titular del Cangur en llengua catalana, amb la voluntat d’estimular i motivar una àmplia majoria de l’alumnat.

Enguany la prova ha tingut lloc el dia 15 de març de 2018 i el nostre centre ha estat seu col·laboradora i per tant hem acollit alumnat de centres de la nostra comarca.

Quin objectiu té?

Amb un format de concurs individual, l’objectiu autèntic del Cangur és que l’alumnat participi i dediqui una estona especial a divertir-se tot resolent els reptes plantejats. Els problemes es basen més en el raonament i l’enginy que en coneixements matemàtics específics. Aquestes “altres matemàtiques” també les podeu practicar, durant el curs, a partir de proves model que es poden consultar al web del Cangur.

A qui va adreçada?

Aquesta prova, al nostre territori, havia estat adreçada inicialment als cursos finals d’ESO i al Batxillerat, però ja en els darrers cursos es van incorporar els deide primària i els primeres d’ESO. Per fer-nos una idea de l’abast del Cangur a Catalunya podem dir que a la darrera edició van participar 102 324 alumnes, 26 969 des quals van ser de primària.

+ fotografies