El nostre institut és un ESPAI CARDIOPROTEGIT

dl., 16/03/2015 - 19:45

El nostre institut és un ESPAI CARDIOPROTEGIT (Proyecto Salvavidas) / (Cardioprotegidos)

Què és un espaci cardioprotegit®? 
Podem definir espai cardioprotegit® com aquell entorn, lloc, espai o activitat on es troben desfibril·ladors en nombre suficient i persones instruïdes per al seu ús en nombre adequat, amb la finalitat d'assegurar l'accés a una víctima en situació d'aturada cardiorespiratòria de forma ràpida i segura i en un breu període de temps. 

Què és la desfibril·lació? 
Es considera la desfibril·lació l'única teràpia efectiva en gairebé el 80% de les situacions que en el cor s'atura en un adult, sempre que aquesta desfibrill·lació es realitzi de forma primerenca. 

Què aconseguim donant una descàrrega elèctrica amb un desfibril·lador? 
Podem aconseguir que el cor torni a bategar amb normalitat de nou disminuint així les seqüeles que esdevenen quan el cor està aturat. Aquestes seqüeles solen ser permanents i altament invalidants. 

És segur utilitzar un desfibril·lador? 
Sí, ho és. Gran nombre d'estudis així ho demostren, de la mateixa manera que la major part de les administracions autonòmiques estiguin legislant en pro de permetre el seu ús per personal no instruït ja que l'únic que pot passar si no s'utilitza de forma correcta és que el desfibril·lador no compleixi amb la seva funció. Per això també es recomana de forma expressa que s'instrueixi a la gent per donar sentit a l'ús correcte i adequat del desfibril·lador.

Amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Joan Despí