Llengües Estrangeres

Descripció

WELCOME! BIENVENUE! WILKOMMEN!

Vivim en un món global que canvia cada cop més ràpid. La gent té moltes més oportunitats de viatjar que abans i /o té la possibilitat de contactar amb gent d’arreu per Internet. Els intercanvis internacionals tenen lloc a tots nivells: en l’educació, a la feina, per plaer…i cada dia van augmentant. Definitivament, la globalització ens afecta a tots.

Parlar una llengüa estrangera és una necessitat que s’està convertint ràpidament en obligació. Hi ha moltes raons per aprendre una llengua estrangera: molta gent potser haurà de viure i treballar en un altre país, moltes empreses demanen al seu personal que sigui competent com a mínim en un altre idioma…necessitem altres llengües si volem tenir accés a un ventall d’informació més ampli…necessitem els idiomes si realment ens volem desenvolupar com a individus i adaptar-nos fàcilment a noves realitats i situacions.

Erasmus + (Anglès) 

Al febrer de 2022, l’Institut Francesc Ferrer i Guàrdia ha rebut l’Acreditació Eramsus+ (KA120) tant en Educació Escolar com en Formació Professional. Això ens atorga fons i llibertat per fer més mobilitats de curta i llarga durada fins el 2027. El nostre objectiu és que la major part dels alumnes del nostre centre tinguin l’oportunitat de marxar i viure l’experiència d’estudiar i treballar a l’estranger, independentment dels seus recursos econòmics.
Amb aquest projecte pretenem promoure la interculturalitat, millorar la competència lingüística, fomentar els valors d’inclusió a la diversitat, potenciar l’ús de les TIC i conscienciar sobre la lluita contra el canvi climàtic.
Durant aquest primer curs de la nostra acreditació, volem destacar dues mobilitats:
A 3r i 4t d’ESO realitzem un intercanvi amb la Scoala Gimnaziala Sfantul Nicolae de Targu Jiu (Romania). 12 alumnes participen durant 1h setmanal a un projecte que engloba les temàtiques de l’art i la tecnologia. Al mes de gener, els alumnes romanesos van visitar-nos, i al març nosaltres fem una visita al seu centre.
Podeu veure com avança aquest projecte a la següent adreça: https://sites.google.com/xtec.cat/erasmus-2022-2023/p%C3%A0gina-principal
A 1r de Batxillerat, dues alumnes realitzaran una mobilitat d’un mes al Gymnasium Limmer de Hannover. Allà assistiran a classe i a activitats extraescolars i viuran amb dues famílies alemanyes.

Auxiliars de Conversa (Alemany/Anglès)

Enguany el nostre centre ha tingut el plaer d’acollir durant el primer trimestre del curs a l’auxiliar de conversa d’Alemanya, la Kimberly Schulte. I ara, al segon trimestre, en Theodore Knopf, provinent dels Estats Units, ens donarà suport a les classes d’anglès.

La figura d’aquests auxiliars nadius esdevé una gran oportunitat d’interacció intercultural molt engrescadora i motivadora per al nostre alumnat en l’aprenentatge de les llengües alemanya i anglesa, i en el desenvolupament de les seves competències comunicatives i lingüístiques.

La Kimberly va intervenir en totes les classes de llengua alemanya de 1r a 4t d’ESO, així com també en algunes classes d’anglès fins a 1r de Batxillerat. En Theo intervé en algunes classes d’anglès a alumnes de 4t d’ESO, 1r de Batxillerat i d’FP. Els auxiliars de conversa dinamitzen sobretot les activitats de comprensió i d’expressió oral, i totes aquelles activitats que tenen un caire cultural.

+ Projecte lingüístic d’intercanvi de vídeos amb estudiants dels Estats Units (Anglès) Curs 2020-21 

Aquest curs alguns dels nostres alumnes d’últims cursos de l’ESO i de Batxillerat estan preparant uns vídeos que seran intercanviats amb un grup d’estudiants del Hugh High School de Reno (Estats Units). Els vídeos han de tractar algun aspecte relacionat amb el lloc on viuen, ja sigui la seva ciutat, regió o país. Els alumnes poden escollir parlar del que més els interessi tot fent servir les dues llengües de comunicació de l’intercanvi: anglès i castellà. Aquest projecte lingüístic d’intercanvi de vídeos és una bona oportunitat per als alumnes per desenvolupar tant les seves habilitats comunicatives com la seva creativitat!

+ Projecte: Llibre viatger (Alemany) Curs 2020-21 

Amb els alumnes de l’escola Gesamtschule-Bremen Mitte hem començat un projecte molt especial: ens fet arribar un llibre viatger amb fotos, dibuixos i textos, així com un vídeo on els hem pogut conèixer d’una forma més directa i divertida. Un cop llegits els textos, els nostres alumnes han escollit amb qui volen mantenir correspondència. Els hi ha fet molta il·lusió i estan molt motivats amb la idea!
Els alumnes es comunicaran mitjançant aquest llibre que anirà viatjant durant tot el curs de Bremen a Sant Joan Despí i viceversa. Però, no només es comunicaran mitjançant el llibre viatger, sinó que també ho faran mitjançant la gravació de vídeos que ens ajudaran a practicar l’expressió oral dels temes que anem tractant a l’aula.

Sortides acadèmiques 

Una vegada a l’any, l’alumnat de primer i segon d’ESO va a veure una obra de teatre en anglès. Aquesta activitat està subvencionada, parcialment, per l’Ajuntament de St. Joan Despí.

 M. Jesús González
 Mireia Cancho
 Josu León
 Victòria Escandell
 Judith Fusté
 Esther Ribas
 Raquel Lendines
 Susana Báez
 Carles Piquer
 Cristina Lucerón
 Mónica Pinto
 Ana M. González
 Irene Ortega
 Albert Molins
 M. Rosa Ena

Aquest departament no te infraestructura.

No hi ha cap altre contingut