FONTS ORALS, UNA EINA DIDÀCTICA


En el curs 2005/06 l'àrea de Geografia i Història va iniciar un projecte en fonts orals dins del Programa d'Innovació Educativa del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. El projecte del nostre institut, Fonts orals, una eina didàctica, es centra en l'ús de la història oral com una eina metodològica engrescadora per estudiar ciències socials.

MATERIAL AUDIOVISUAL

te. La gent gran de Sant Joan Despí

Curs 2006/07

Exposició virtual

Fotografies de l'acte del 6 de març a l'Auditori Miquel Martí i Pol

Videos de l'acte del dia 6 de març

Vam treballar el tema de la immigració a l'etapa franquista a 2n d'ESO i la vida quotidiana en el franquisme a 4t d'ESO.

El nois i noies van haver d'entrevistar a diverses persones que haguessin passat per l'experiència de la immigració o que estessin disposades a explicar diferents aspectes de la seva vida a l'època de Franco. Vegeu fotografies.

El curs 2006/07 vam fer una exposició a la Biblioteca Martí i Pol per explicar el treball que vam realitzar i en el que també s'exposava el resultat de les entrevistes realitzades durant el curs anterior. Vegeu exposició virtual

La inauguració de l'exposició es va fer coincidir amb un acte celebrat a l'Auditori Miquel Martí i Pol el dia 6 de març i va estar presidit per l'Alcalde, Sr. Antoni Poveda.

 

 

 

 

També van assistir-hi el regidor d'Educació de l'Ajuntament i la responsable del Programa d'Educació per a la Ciutadania del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. A més, Josefina Piquet, Coordinadora de les dones del 36, va dictar una conferència sobre la seva experiència com una nena a l'exili, víctima de la repressió franquista al final de la guerra civil. Llegiu reportatge de l'acte elaborat per un alumne.

VISITA VIRTUAL DE L'EXPOSICIÓ: