ACTIVITY PLAN FOR WORK EXPERIENCE

Approved by the Catalan Ministry of Education

VOCATIONAL EDUCATION AND TRAINING STUDIES

AUXILIARY NURSING CARE

ADMINISTRATIVE MANAGEMENT

COMMERCIAL ACTIVITIES

HEALTHCARE EMERGENCIES

HIGH EDUCATION STUDIES

INTERNATIONAL COMMERCE

HEALTH DOCUMENTATION AND ADMINISTRATION

SALES MANAGEMENT AND COMMERCIAL SPACES

 

Erasmus + és el programa de la Comissió Europea per educació, formació, joventut i esport. El nostre Institut hi participa amb l’objectiu d’oferir oportunitats de desenvolupament acadèmic i professional a l’estranger als alumnes de cicles formatius.

Aquest programa els permet fer les pràctiques d’empresa en un país de la Unió Europea. Els participants del programa Erasmus reben una dotació econòmica per tal de poder fer aquesta mobilitat.

Un dels objectius principals del nostre centre és el foment de la internacionalització. A més de participar en el programa Erasmus gestionem intercanvis acadèmics amb França per als alumnes de Comerç Internacional.

En aquestes estades d’estudi els alumnes participen durant dues setmanes en classes, tallers, conferències, excursions i gaudeixen d’una  profitosa immersió al món francès.

A més rebem sovint visites d’alumnes i professors d’altres centres estrangers.

Experiències Erasmus dels alumnes de l’Institut Francesc Ferrer i Guàrdia:

 

 

 

 

COORDINADORA DE MOBILITAT ERASMUS

Àurea Peralba

Email de contacte: [email protected]

Horari visita: dilluns 10:00 a 11:30 h

Aula: Departament de Sanitat

  • Aprendràs o milloraràs el teu coneixement en llengües estrangeres.
  • Et farà créixer com a persona, hauràs d’aprendre a valer-te per tu mateix.
  • Milloraràs el teu curriculum i  la teva possibilitat de trobar feina al acabar el cicle.
  • Coneixeràs noves cultures i noves maneres de fer.
  • Faràs nous amics.
  • Et permetrà viatjar i conèixer millor Europa.
  • Serà una experiència que recordaràs tota la vida.

Lorem ipsum dolor sit amet,

I pot participar qualsevol estudiant de cicles formatius. Cada any obrim un període on els estudiants interessants presenten la seva candidatura, aquest període normalment és cap al final del 1r trimestre.

Es tenen en compte diferents aspectes com el rendiment acadèmic, el coneixement de llengües estrangeres, la valoració de l’equip docent i es fa una entrevista amb els candidats per conèixer la seva motivació.

Les destinacions varien una mica en funció dels cicles i la disponibilitat en cada moment però fins ara els nostres alumnes han fet pràctiques a països com França, Itàlia, Portugal, Alemanya, Regne Unit, Polònia i Romania.

Quant a l’intercanvi d’estudis, actualment tenim un acord de partenariat amb un Institut de França (Lycée Auguste Angellier de Dunkerque) i cada any enviem a un parell d’alumnes a fer una estada de 2 setmanes en aquest institut francès

L’estada Erasmus es pot fer durant el cicle, com pràctiques curriculars del cicle (FCT) o un cop acabat (com estudiant postgraduat).

La durada de la mobilitat de pràctiques varia en funció de la família professional: normalment els estudiants dels cicles de Comerç i Màrqueting  marxen 2 mesos

En el cas d’estudiants postgraduats  la durada de les pràctiques pot ser de 2 a 3 mesos.

Les beques de Grau Mitjà tenen una dotació econòmica molt generosa i permeten a l’alumne cobrir totes les despeses (vols, allotjament, transport intern, manutenció, etc). Les beques de Grau Superior són menys  quantioses, l’import varia en funció del país de destí. L’alumnat rep els diners abans de marxar d’Erasmus.