EDUCACIÓ SECUNDÀRIA OBLIGATÒRIA (preinscripció 2022/2023)

dt., 17/05/2022 - 14:45

L'inici de l'ESO és un canvi d'etapa important per a l'alumnat. De vegades es pot cursar al mateix centre educatiu on s'ha fet la primària, però en la majoria de casos cal fer un canvi de centre per continuar l'itinerari formatiu. Aleshores cal seguir el procés de preinscripció general, però amb alguns matisos propis.

ESO

Informes

Preinscripció

Si no l'has pogut presentar en les dates indicades, pots fer el tràmit a partir del 28 de març al 28 d'abril de 2022. En aquest cas seran sol·licituds fora de termini i s'assignaran posteriorment a les presentades en termini.

 

Què necessito per fer la preinscripció?

  • Ordinador, tauleta o telèfon mòbil amb connexió a Internet: Et caldrà un dispositiu electrònic amb connexió a Internet perquè la preinscripció es fa en línia.
  • Eina d'identificació digital: És més segur que quan facis el tràmit (el pare, la mare o el tutor o tutora que faci el tràmit) tinguis una eina d'identificació digital. Et recomanem l'idCAT Mòbil per la seva facilitat d'obtenció i d'ús. Pots utilitzar també qualsevol certificat digital i [email protected].
  • Codi identificador del Registre d'alumnes de Catalunya (RALC) de l'alumne o alumna: Quan la sol·licitud de preinscripció es fa per demanar canvi de centre, és a dir, per a alumnes que ja estan escolaritzats a Catalunya, a l'hora de fer la sol·licitud de preinscripció has de tenir preparat el codi identificador de l'alumne o l'alumna. Aquest codi, el pots consultar amb identificació electrònica des d'aquest mateix web, a l'apartat Consulta de l'identificador de l'alumne. És molt important verificar també que tota la informació que hi apareix és correcta. En cas contrari, has de sol·licitar una rectificació de les dades, adjuntant la documentació que correspongui.
  • Documentació digitalitzada: Hi ha documentació que no cal que presentis, perquè es fan consultes interadministratives. Però si n'has de presentar, l'has d'adjuntar a la sol·licitud digitalitzada (mitjançant un escàner o una fotografia).