Erasmus + a Dunkerque (Cicles Formatius)

dj., 22/11/2018 - 09:30

Durant aquest passat mes d'octubre les professores de Comerç Paloma Torres i Anna Sorribes han gaudit d'una beca Erasmus+ a un Institut de Dunkerque (França).

El Lycée Auguste Angellier és un dels nostres socis d'Erasmus+, és un Institut amb estudis obligatoris i  estudis post obligatoris de Comerç Internacional, Gestió de Vendes, Administració i Finances, entre altres.

El programa Erasmus+ finança tant beques de pràctiques i estudis per als estudiants com també per a professors. La nostra beca era de jobshadowing,  això vol dir observació de classes. Durant 3 dies participaríem en la vida acadèmica de l'Institut: vam aprendre com funciona el sistema educatiu francès pel que fa a la formació professional, participaríem com observadores en diferents classes del cicle formatiu de Comerç Internacional, tindríem també l'oportunitat de fer una petita xerrada sobre el nostre Institut.

La nostra estada allà coincidiria amb unes jornades internacionals que havien organitzat i on també hi estava participant la nostra estudiant de 2n de Comerç Internacional Julieta Eningo. En aquestes jornades varen organitzar ponències i tallers amb ex-alumnes i professionals del sector.

Varen ser uns dies molt intensos ja que aniríem també a Calais. Una ciutat que està a uns 50 km de Dunkerque i on tenim fent les pràctiques des de fa quasi dos mesos la nostra estudiant Andrea Barrena de 2n de Gestió de Vendes i Espais Comercials.

Per altra banda tindríem l'oportunitat de gaudir de conèixer de primera mà les tradicions i la cultura d’aquesta regió del nord de França. La Catherine, que es  responsable de Mobilitat del Lycée Angellier, molt amablement ens va acollir a casa seva durant aquesta setmana. Gràcies a ella i la Montse, una professora catalana arrelada des fa temps a Dunkerque, gaudiríem d’una setmana fantàstica i plena d’activitats, ja que es varen encarregar de que el nostre intercanvi fos alguna cosa més que acadèmic i  ens organitzarien també visites culturals, aperitius i sopars.